Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Yarrr, pirate! Aarrearkku-kakku aarteenmetsästys kemuihin!

Jälleen pääsin tekemään täysin uudenlaista kakkua ja vaikka nyt itse sanonkin, niin onnistui kyllä ihan yli omienkin odotusten! Arton äiti otti yhteyttä ja pyysi tekemään aarrearkku-kakkua poikansa aarteenmetsästys-teemaisille 5 vuotissynttäreille. Muuten sain taiteellisen vapauden ja lopputulos on tässä;



Synttärisankarin nimi löytyy teeman mukaisesti tietysti aarrekartasta!



Arkusta pursuaa kultahippuja, kolikoita ja timantteja!


Sokeri-timantti lähempää

Aarrekartta
Arton kakun sisään kätkeytyi parasta suklaakakkua, mitä seitsemän meren takaa löytyy sekä valkosuklaakreemiä. Oikeammin kakkupohja on "kaakaokakkupohjaa" mutta ei maun puolesta eroa omasta mielestäni juurikaan "oikeasta" suklaakakkupohjasta. ohjeeseen tulikin aika moinen määrä kaakaota.

Kaakaokakkupohja; (ohjeesta tulee pellillinen!)

400g pehmeää voita tai margariinia
400g Sokeria
8 kananmunaa (400g)
300g Jauhoja
100g kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää voi-sokeri-muna seokseen.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 20 minuuttia.





Samaan syssyyn meni myös viitisentoista kakkutikkaria. Näihin minulla on eräänlainen viha-rakkaus suhde mutta niin sitä vaan harjoittelemalla tulee mestari. Tällä kertaa popsit onnistuivatkin jo oikein hienosti, eikä edelliskertaisista ongelmista ollut tietoakaan!

Suklaa-vanilja popsit valkosuklaa-strösselikuorrutteella




Suklaa-vaniljapopsit (n. 20kpl)

Pohja;
200g voita
200g sokeria
4 kananmunaa (200g)
150g jauhoja
50g kaakaojauhetta

100g vaniljatuorejuustoa (valion uusi!)
50g pehmeää voita

200g valkosuklaata


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää voi-sokeri-muna seokseen.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 20 minuuttia. Pohjan voi jättää ennemmin hieman kosteaksi kuin liian kuivaksi. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.

Murusta pohja kulhoon, lisää tuorejuusto sekä voi - sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloja ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Aloita popsien "tikutus".
Paloittele valkosuklaa kuumankestävään astiaan (itsellä metallikulho joka sopii täydellisesti pienimmän kattilamme päälle!) ja aseta vesihauteen päälle. Kun suklaa on sulanut, laita levy ykköselle jotta vesi pysyy höyryävän kuumana, muttei kiehu liikaa jotta suklaa pysyy notkeana helpottaen popsien kuorrutusta.

Kasta tikku (itse käytin lyhyemmäksi leikattuja mustia pillejä) valkosuklaaseen ja tuikkaa popsin sisään. Valmista kaikki kerralla ja laita hetkeksi jääkaappiin, jotta valkosukla jähmettyy ja tikut ovat pallukoissa tiukasti kiinni.

Aseta popsi suklaan päälle nurinniskoin ja lusikoi valkosuklaata "alapuolelle". Pyörittele popsia sormien välissä jotta liika valkosuklaa valuu pois (varoen kuitenkin kokoajan, ettei popsi irtoa tikusta!), dippaa "päälipuoli" suklaaseen, toista pyörittely. Aseta tukevalle alustalle pystyyn, odottamaan koristelua. Tee jälleen sama kaikille. Anna suklaan jähmettyä muutama minuutti jonka jälkeen voit lusikoida strösseliä popsien päälle.

Popsien koristelussa vain taivas on rajana! Kannattaa katsella Pinterestistä tai Googlesta kuvia ja imeä vaikutteita sieltä.

2 kommenttia:

  1. Popsien ohjeesta puuttuu munien määrä. :) Just aattelin koittaa popseja niin tämä ohje tuli kuin tilauksesta. Hmm, tyhmä kysymys ehkä mutta toi kakkupohja, niin onko millälailla eri makunen/ käsiteltävä ku jos tekisi kakkupohjan vaan sillä muna-sokeri-jauho ohjeella? Oli muuten tosi nätti kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä että sanoit! Ohjehan on käytännössä sama kakussa ja popseissa..

      Minun mielestäni kakusta tulee huomattavasti mehevämpi tällä tavalla sekä lässähtämisen vaara on pienempi koska ohjeessa ei ole mitään sen kummempia nostatusaineita. Pohjasta tulee myös hieman tuhdimpi kun perinteisestä kakkupohjasta mikä on melko usein helposti sellaista höttöä.. makua on helppo muutella lisäämällä appelsiininkuorta, vanilja-aromia jne :)

      Poista