Ja koska minä sekä mieheni olemme jakautuneet siihen ryhmään, joka pitää laskiaispullastaan hillolla ja kermavaahdolla höystettynä, sujahti väliin juurikin niitä.
Namskis! |
Pullia tuli melko reilusti tehtyä, joten lykkäsinkin kakkulaatikollisen pullia miehen mukaan töihin, syökööt siellä loput, ei tartte kaikkia kantaa lanteillaan!
Sitten ohjetta:
Pehmeät laskiaispullat
150 g | voita (tai margariinia) | |||||||||||||
5 dl | maitoa | |||||||||||||
50 g | hiivaa | |||||||||||||
1 | kananmuna | |||||||||||||
n. 2 dl | sokeria | |||||||||||||
½ tl | suolaa | |||||||||||||
2 tl | jauhettua kardemummaa | |||||||||||||
Voiteluun | ||||||||||||||
1 | kananmuna | |||||||||||||
rae- tai hienosokeria |
Täyte:
2,5dl vispikermaa
n. 1,5dl vadelmahilloa
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimään maitoon. Lisää kananmuna ja voisula vispilää käyttäen.
Lisää n. 6dl jauhoista, kunnes taikina alkaa tuntumaan suht kiinteältä (joku sanoo että irtoaa pikkuisen reunoista..)
Laita kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan (esim. tiskialtaaseen, johon on laksettu lämmintä vettä) liinan alle. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen ja anna taikinan kohota n. 45 minuuttia, kunnes se on kaksinkertaistunut.
Nosta taikina hyvin jauhoitetulle alustalle ja lisää jauhoja samalla vaivaten, kunnes löydät sopivan koostumuksen.
Leivo pullat ja anna kohota pellillä liinan alla vielä 30 minuuttia. Voitele munalla, koristele raesokerilla ja paista n. 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat ihanan kullan ruskeita
Anna pullien jäähtyä kunnolla ja valmista täyte.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja notkista hilloa hieman sekoittamalla. Halkaise pullat ja lusikoi jokaiselle "pohjalle" n. 1 rkl hilloa ja pursoita kermaa ympärille.
Aseta kansi päälle ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti