Synttärisankarin nimi löytyy teeman mukaisesti tietysti aarrekartasta! |
Arkusta pursuaa kultahippuja, kolikoita ja timantteja! |
Sokeri-timantti lähempää |
Aarrekartta |
Kaakaokakkupohja; (ohjeesta tulee pellillinen!)
400g pehmeää voita tai margariinia
400g Sokeria
8 kananmunaa (400g)
300g Jauhoja
100g kaakaojauhetta
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää voi-sokeri-muna seokseen.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 20 minuuttia.
Samaan syssyyn meni myös viitisentoista kakkutikkaria. Näihin minulla on eräänlainen viha-rakkaus suhde mutta niin sitä vaan harjoittelemalla tulee mestari. Tällä kertaa popsit onnistuivatkin jo oikein hienosti, eikä edelliskertaisista ongelmista ollut tietoakaan!
Suklaa-vanilja popsit valkosuklaa-strösselikuorrutteella |
Suklaa-vaniljapopsit (n. 20kpl)
Pohja;
200g voita
200g sokeria
4 kananmunaa (200g)
150g jauhoja
50g kaakaojauhetta
100g vaniljatuorejuustoa (valion uusi!)
50g pehmeää voita
200g valkosuklaata
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää voi-sokeri-muna seokseen.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 20 minuuttia. Pohjan voi jättää ennemmin hieman kosteaksi kuin liian kuivaksi. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.
Murusta pohja kulhoon, lisää tuorejuusto sekä voi - sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloja ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Aloita popsien "tikutus".
Paloittele valkosuklaa kuumankestävään astiaan (itsellä metallikulho joka sopii täydellisesti pienimmän kattilamme päälle!) ja aseta vesihauteen päälle. Kun suklaa on sulanut, laita levy ykköselle jotta vesi pysyy höyryävän kuumana, muttei kiehu liikaa jotta suklaa pysyy notkeana helpottaen popsien kuorrutusta.
Kasta tikku (itse käytin lyhyemmäksi leikattuja mustia pillejä) valkosuklaaseen ja tuikkaa popsin sisään. Valmista kaikki kerralla ja laita hetkeksi jääkaappiin, jotta valkosukla jähmettyy ja tikut ovat pallukoissa tiukasti kiinni.
Aseta popsi suklaan päälle nurinniskoin ja lusikoi valkosuklaata "alapuolelle". Pyörittele popsia sormien välissä jotta liika valkosuklaa valuu pois (varoen kuitenkin kokoajan, ettei popsi irtoa tikusta!), dippaa "päälipuoli" suklaaseen, toista pyörittely. Aseta tukevalle alustalle pystyyn, odottamaan koristelua. Tee jälleen sama kaikille. Anna suklaan jähmettyä muutama minuutti jonka jälkeen voit lusikoida strösseliä popsien päälle.
Popsien koristelussa vain taivas on rajana! Kannattaa katsella Pinterestistä tai Googlesta kuvia ja imeä vaikutteita sieltä.
Popsien ohjeesta puuttuu munien määrä. :) Just aattelin koittaa popseja niin tämä ohje tuli kuin tilauksesta. Hmm, tyhmä kysymys ehkä mutta toi kakkupohja, niin onko millälailla eri makunen/ käsiteltävä ku jos tekisi kakkupohjan vaan sillä muna-sokeri-jauho ohjeella? Oli muuten tosi nätti kakku :)
VastaaPoistaOlipa hyvä että sanoit! Ohjehan on käytännössä sama kakussa ja popseissa..
PoistaMinun mielestäni kakusta tulee huomattavasti mehevämpi tällä tavalla sekä lässähtämisen vaara on pienempi koska ohjeessa ei ole mitään sen kummempia nostatusaineita. Pohjasta tulee myös hieman tuhdimpi kun perinteisestä kakkupohjasta mikä on melko usein helposti sellaista höttöä.. makua on helppo muutella lisäämällä appelsiininkuorta, vanilja-aromia jne :)