Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Luca-Eemilin ristiäiset ♥

Kun ystäväni alkoi osottamaan esikoistaan, ilmoittauduin minä heti vapaaehtoiseksi ristiäisleipuriksi! Toiveena oli makeaa ja suolaista, joten pääsin jälleen harjoittamaan myös voileipäkakkujen teko taitojani. Myönnetään, vaikka voikkarini maistuvatkin mahtavalta, ei tuo voileipäkakkujen koristelu ehkä vieläkään ole vahvimpia osaamisalueitani, vaan kakun päälle muodostuu edelleen melko runsas "salaattibufee", niinkun mieheni sitä kutsuu.

Kakun suhteen sain täysin vapaat kädet ja koitinkin miettiä ystäväni (ja miehensä) näköisen kakun. Yksinkertainen on kaunista, siitä me olemme oivia esimerkkejä, joten kakku mukaili samaa linjaa!


Onnea Luca-Emilille ihanasta nimestä!

Nallukkakin on juhlakunnossa

Kukat


Voileipäkakun ohjetta;

Kakku kannattaa kasata n. 1-2pv ennen juhlaa, jotta kosteus ehtii tasaantumaan ja kakku maustumaan. Koristele edellisenä iltana tai mielellään vaikka samana aamuna, juustokuorrute kuivuu inhasti, jos sen tekee liian aikaisin.



Palvikinkkuvoileipäkakku







Palvikinkkuvoileipäkakku  (n.25hlö, 26cm vuoka)

Pohjaan;
2,5pkt Grahampaahtoleipää
n. 7dl kasvislientä

Kinkkutäyte:
600 g     palvikinkkua (hienoksi jauhettua, esim sauvasekoittimella)
3 dl     sinappi-kurkkusalaattia
1 prk     Crème fraîchea
1dl   Turkkilaista jugurttia
1 dl     purjoa hienonnettuna

Juustotäyte & kuorrutus:
2 rasiaa     Levittyvää koskenlaskijaa
1 pussi     Emmendal raastetta
2 rasiaa     ruohosipuli tuorejuustoa

Koristeluun;
Rypäleitä
Salaattia
Herneenversoa
Kirsikkatomaattia
Kylmäsavustettua kinkkua n. 400g

Valmista täytteet. Ota juustotäytteestä n. 1/3 kuorrutusta varten sivuun.
Aloita kakun kasaaminen. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (ei pakollinen). Kostuta pohjia reilusti ja aloita lisäämällä lihatäytettä. Lado päälle toinen kerros leipää ja kostuta jälleen kunnolla. Seuraavaksi yksi kerros juustotäytettä ja päälimmäiseksi taas lihatäytettä. Viimeinen leipää ja jälleen kostutus.
Irroita irtoreuna ja aseta haluttu alusta kakun päälle. Ota irtopohjavuoan pihjan alta kiinni ja keikauta kakku ylösalaisin. näin pohjasta tulee kansi ja kosteus pääsee tasaantumaan ennen tarjoilua. Ota jäljelle jäänyt juustokuorrute ja notkista tarvittaessa pienellä nokareella turkkilaista jugurttia. Sivele pintaan ja koristele!

Toivottavasti ohjeesta saa jotain selkoa, mukamas vaikea selittää niinkin yksinkertaista asiaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti