Kakun suhteen sain täysin vapaat kädet ja koitinkin miettiä ystäväni (ja miehensä) näköisen kakun. Yksinkertainen on kaunista, siitä me olemme oivia esimerkkejä, joten kakku mukaili samaa linjaa!
Onnea Luca-Emilille ihanasta nimestä! |
Nallukkakin on juhlakunnossa |
Kukat |
Voileipäkakun ohjetta;
Kakku kannattaa kasata n. 1-2pv ennen juhlaa, jotta kosteus ehtii tasaantumaan ja kakku maustumaan. Koristele edellisenä iltana tai mielellään vaikka samana aamuna, juustokuorrute kuivuu inhasti, jos sen tekee liian aikaisin.
Palvikinkkuvoileipäkakku |
Palvikinkkuvoileipäkakku (n.25hlö, 26cm vuoka)
Pohjaan;
2,5pkt Grahampaahtoleipää
n. 7dl kasvislientä
Kinkkutäyte:
600 g palvikinkkua (hienoksi jauhettua, esim sauvasekoittimella)
3 dl sinappi-kurkkusalaattia
1 prk Crème fraîchea
1dl Turkkilaista jugurttia
1 dl purjoa hienonnettuna
Juustotäyte & kuorrutus:
2 rasiaa Levittyvää koskenlaskijaa
1 pussi Emmendal raastetta
2 rasiaa ruohosipuli tuorejuustoa
Koristeluun;
Rypäleitä
Salaattia
Herneenversoa
Kirsikkatomaattia
Kylmäsavustettua kinkkua n. 400g
Valmista täytteet. Ota juustotäytteestä n. 1/3 kuorrutusta varten sivuun.
Aloita kakun kasaaminen. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (ei pakollinen). Kostuta pohjia reilusti ja aloita lisäämällä lihatäytettä. Lado päälle toinen kerros leipää ja kostuta jälleen kunnolla. Seuraavaksi yksi kerros juustotäytettä ja päälimmäiseksi taas lihatäytettä. Viimeinen leipää ja jälleen kostutus.
Irroita irtoreuna ja aseta haluttu alusta kakun päälle. Ota irtopohjavuoan pihjan alta kiinni ja keikauta kakku ylösalaisin. näin pohjasta tulee kansi ja kosteus pääsee tasaantumaan ennen tarjoilua. Ota jäljelle jäänyt juustokuorrute ja notkista tarvittaessa pienellä nokareella turkkilaista jugurttia. Sivele pintaan ja koristele!
Toivottavasti ohjeesta saa jotain selkoa, mukamas vaikea selittää niinkin yksinkertaista asiaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti