Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Mini-marenkipiiraat kolmella tapaa.

Jälleen kerran alkoi jauhosormea syyhyämään ja pakko oli keksiä kotoa löytyvistä aineista leivottavaa!

Mies toivoi jotain omenaista, muttei yhtään sytyttänyt tehdä sitä sataan kertaan väännettyä omenapiirakkaa, joten aloinkin soveltamaan siis  reseptiä omasta päästäni.

Päädyin tekemään pikkuriikkisiä mini-piiraita, kun halusin kokeilla kerralla useampaa täytettä. Tein miehen toivomaa omenaa, sekä puolukka ja mustikka-kinuskit! Koska pohjaan käytettiin munasta vain keltuainen, päätin tehdä jäljelle jääneestä valkuaisesta piiraitten päälle vielä marengin. Nam!

Ohjeissa on vielä hieman hiomista, mutta omasta mielestäni onnistuin kyllä kiitettävän hyvin, joten uskallan ohjeenkin laittaa. Mutta jos ensin kuitenkin kuvia!

Omena-kaneli



Mustikka-kinuski & Puolikka-kinuski

Pohja (12 kpl)

150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
4 keltuaista
3 dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen.
Sekoita loput kuivat aineet ja lisää voi-sokeri-keltuais seokseen.
Painele vuokaan ja esipaista 10 min.

Näihin minimalleihin käytän 12 paikkaista muffinipeltiäni, enkä alkanyt virittelemään pohjalle mitään leivinpaperia ja herneitä (ettei pohja kohoisi paistuessaan). Itse tein siis niin, että pohjat uunista ulos ottaessani painelin keskustan takaisin alas pyöreäpäisellä ikean nuolijalla. Tein siis montun uusiksi ja ihan hyvin paistui ja hyvältä näyttää!
Jos joku alan ammatti-ihminen osaa neuvoa näpsäkämmän tavan näiden mini-piirakoiden pohjan paiston kanssa, niin jaa se meidänkin kanssa :D

Valmista pohjien esipaistuessa täytteet.

Omena-Kaneli:

4 kirpeää omenaa (kuorittuna ja pieneksi kuutioituna)
0,5dl Hillosokeria
0,5 dl Hienoasokeria
1tl kanelia
3rkl Sitruunamehua

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna seoksen poreilla hetki niin, että omenat tulevat hieman läpikuultaviksi, muttei kuitenkaan kypsiksi. Lusikoi piirakkakuppeihin. Paista uunissa vielä 10 min. Kuorruta marengilla. Paista 180 asteessa vielä n. 10 min. tai kunnes marengissa on hyvä väri.


Puolukka-kinuski ( mustikka kinuski = korvaa puolukka mustikalla)

2dl Puolukkaa
1prkl kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettynä

Keitä kondensoitu maito kinuskiksi asettamalla purkki kiehuvaan veteen, kokonaan vedellä peittyen. Keitä n. 2,5h, muista pitää kattilassa kiehuvaa vettä kokoajan niin, että purkki peittyy. Anna jäähtyä. Voit myös ostaa kaupasta valmiiksi kinuskiksi keitettyä.
Notkista kinuski vatkaimella ja sekoita puolukat sekaan. Lusikoi piirakkakuppeihin. Paista uunissa vielä 10 min. Kuorruta marengilla. Paista 180 asteessa vielä n. 10 min. tai kunnes marengissa on hyvä väri.


Marenki:

4 valkuaista
1,5dl erikoishienoa sokeria

Kaada valkuaiset ja sokeri kuumaa kestävään astiaan ja vatkaa sekaisin. Aseta vesihauteelle ja vatkaa täydellä teholla, kunnes massan lämpötila saavuttaa 49 astetta.
Kauho massa toiseen astiaan (viileään) ja vatkaa kunnes marenki muodostaa teräviä huippuja.
Pursota piiraiden päälle ja laita uuniin paistumaan 180 asteeseen n. 10 minuutiksi tai kunnes marengissa on hyvä väri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti