Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

torstai 24. lokakuuta 2013

Koristeellisten kakkujen halloween kakkukisa

 Jälleen kerran osallistuin kisaan ja tällä kertaa aiheena oli hyvinkin ajankohtainen; Halloween!

Kakun suunnittelu ja toteutus täytyi hoitaa pikavauhdilla, koska huomasin kisan vasta vajaa viikkoa ennen osallistumisajan loppua! Tai siis tottahan toki lyhyempikin aika olisi varmasti riittänyt, JOS ei olisi kahta pientä apulaista jotka hieman hidastavat toteutusta.

Kakku kätkee sisäänsä omaa nykyistä ykkössuosikkiani red velvet kakkua, sekä suussasulavaa valkosuklaa kreemiä, joka ohjeen kehittelin itse netistä löytyvien ohjeiden pohjalta.  Ohjeet liitän sitten taas loppuun.

Äänestys löytyy tästä linkistä.

Hautausmaa

Hautakivi pääkallolla ja kynttilöillä
Taustalla oleva kuutamo, itse maalattu!
Korokkeen koristekuviointi, pentagrammeineen päivineen
Halloween kurpitsa



Arkku ylhäältä. Kallankukat sekä "muistokirjoitus"



Kakku sivulta

 Valkosuklaa kreemi:

125g pehmeää voita tai margariinia
250g tomusokeria
1rkl vettä
400g valkosuklaata
500g mascarpone juustoa

Valmista kuten sokerikreemi, eli vatkaa voi ja tomusokeri massaksi, lisää vesi. Sulata valkosuklaa (suosiolla siellä vesihauteessa, valkosuklaa "kärähtää" ihan oikeasti superhelposti mikrossa sulattaessa..) ja lisää se massaan. Sekoita joukkoon marcarponejuusto ja avot, kreemi on valmis.

Käytin kreemiä kakun "crumb coatingissa" (eli kuorrutuksessa joka tasoittaa pinnan ja estää kosteuden pääsyn kakusta massaan. Jää massan alle,) ei ihan loistoidis. Tuorejuusto teki siitä sen verran "kosteaa" ettei se jähmetrtynyt kunnolla, eikä siis luonut niin miellyttävää työstöpintaa kun tuo ihan perus sokerikreemi. Tätä kannattaa siis minun mielestäni käyttää ihan vaan täytteenä.

Red Velvet kakkupohja tehdään samalla ohjeella kun minkä jo postasin kisamuffinien oheessa.

Pieni vinkki pohjan värjäämiseen; Kun käytät nestemäistä väriä, sekoita väri osaan siitä kaakaojauheesta mikä ohjeessa on. Näin saat aikaan sopivan tahnan, eikä kakkutaikina vety kamalaksi. Itse tein ohjeen n. 2,5 kertaisena ja laitoin siihen 2 pulloa kaupan nesteväriä, että sain omaa silmää miellyttävän syvänpunaisen värin.


Kisateksti:
"Hautausmaa… Kaikki kakussa on syötävää ja itse käsin tehtyä! Kakku kätkee sisäänsä teemaan sopivasti mystisen punaista red velvet kakkua sekä valkosuklaa kreemiä. Nam! kakku matkaa huomenna serkkutytön bileisiin lahjoituksena. Toivoisin voittavani koska teen harrastuksena tilauksesta kakkuja ja tällä hetkellä ainoana työvälineenä on iänkaikkisen vanha sähkövatkain :D Tarpeeseen siis tulee! näin äitiyslomalaisena ei ole varaa tälläisin ihanuuksiin eikä sitä koskaan itselleen mitään raaski ostaakaan :D Mainittakoon myös että tämänkin ihanuuden tein 2,5 vuotias poikamme apunani samalla kun 3kk ikäinen tyttömme säesti hommaa vierestä! Siitä jos jostain pitäisi saada lisäpisteitä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti