Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kisa kuppikakkuset

Aloitetaanko varovasti vaikka uusimmista luomuksistani, kuppikakkusista joilla osallistuin OBH Nordican Cupcake kisaan?

Mietein muutaman päivän pää sauhuten, että millaiset kisakakkuset oikein tekisinkään, tutkein guukkelia ja katselin paljon kuvia erilaisista toinen toistaan hienommista kuppikakuista. Sitten mieleen tuli tehdä mun kuppikakuista ihan oikeet kuppi kakut ja ehei, enhän minä siihen voinut sitten jäädä, pakkohan mun oli tehdä sitten koko astiasto, kuppeineen, tasseineen ja tietysti tarjottavaakin täytyi olla ja mikäs muu siihen sopisikaan sen paremmin, kun tietysti pieni ja soma Cupcake ♥

 Äänestämään pääsee Tästä linkistä ja äänestäminen tapahtuu kuvan alla olevilla "muffineilla" vedä kursori viimeisen muffinin päälle ja klikkaa, mitä enemmän muffineja annat kuvalle, sen parempi on sijoitus. Jokainen ääni on minulle ainakin tärkeä, koska palkintona oleva monitoimikone tulisi minulle todelliseen tarpeeseen :)


"Teehetki"





Ensimmäistä kertaa kokeilin myös kreemiruusujen tekoa ja yllätyin täysin siitä, miten helppoa se sitten kuitenkin oli. Ihan turhaan pelkäsin ja lykkäsin tämänkin taidon opettelua, näistä ensitekeleistäkin tuli näin hienoja! 

Ja sanoinko muuten että apunani koko prosessin ajan oli valtuutettu apupoikani/virallinen koemaistajani Patrick 2,5v? Siitä pitäisi heti heltyä lisäpisteitä, olisi pitänyt mainita tästäkin siinä kisaviestissä! 

Onneksi Patrick on niin innokas leipuri itsekkin että antaa äidin sitten työskennellä rauhassa ja katselee vierestä hetkittäin jopa ihan nätisti ;)







Kuppien muoto tuotti pientä päänvaivaa, koska olisin oikeastaan halunnut niistä sellaiset korkeammat ja kapeammat. Mutta kun muffinivuoka oli tuota matalaa ja lakeaa mallia niin tähän oli sitten tyytyminen. Ja hienothan noista näinkin tuli!
Pursotin päälle vielä kreemin, vähän niinkun teestä nousevaksi "höyryksi"

ja valmista tuli. Astiastoni maalaaminen oli jälleen ihanaa ja mielekästä hommaa ja työnjälkikin oli niin uskottava, että eräs ystäväni sanoi kuvat nähdessään, että onpas sinulla hieno astiasto!




Muffinit tein ihanaisen Red Velvet kakkupohjan ohjeen mukaan ja mukavan meheviä niistä tulikin, lopuksi vielä ohjeet molempiin, muffinipohjaan sekä sokerikreemiin.



Red velvet muffinit:
  120 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
300 g (3,5 dl) sokeria
2 kananmuna
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
0,4 dl punaista väriä (nestemäistä + punaista pastaväriä,jos tahtoo todella punaisen lopputuloksen)
1 tl vanilja-aromia
2,4 dl piimää
300 g (4,6 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa



Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen niin, että ensimmäinen muna on sekoittunut kunnolla joukkoon ennenkuin lisäät seuraavan. Näin ehkäiset ettei voi-sokerivaahto leikkaa. 


Sekoita toisessa kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi tahnaksi. Lisää seos voi-sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää hitaasti puolet piimästä, lisää sitten toinen puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää loput piimä ja jauhot ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Lopuksi lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia.


Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista n. 25 minuuttia, muffinien koosta riippuen. Kypsyyden voit tarkastaa ikivanhalla kikalla, painaen puisen tikun kuppikakkusen keskeltä pohjaan. Jos tikku on pois ottaessa puhdas ja taikinaton, on muffini sisältä kypsä.

Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin käyttämään tuota kaupasta saatavaa nestemäistä väriä, mutta lopputulos ei vastannut sitä mitä olisin halunnut. Lisäsin siis itse aika reilustikkin tuota pastaväriä (mitä saa mm. sinooperista ja muista leivontatarvikkeita myyvistä kaupoista..) niin lopputulos oli huumaavan punainen! Muistathan että taikina on aina vähän vaaleampi mitä sitten kypsä kakku on :)

Sokerikreemi:

125g voita tai margariinia (ehdottomasti pehmeää, muttei sulaa)
250g (n. 4dl) tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl vettä

Pehmennä voi vatkaimella ja ala lisäämään tomusokeria vähin erin estääksesi sen pöllyämisen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja vesi ja vatkaa vielä muutama minuutti. 

Kreemiä ei kannata tehdä etukäteen jääkaappiin, koska se jähmettyy tosi nopeasti ja sen käsittely tulee vaikeaksi. Toki jos laitat kreemin pursoituspussiin sitä saa käsissä sitten vähän lämmitettyä jonka jälkeen sen ehkä jopa saa pursotettua uloskin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti