Olen jo pitkään suunnitellut kyseisen herkun "kopioimista" ja omasta mielestäni onnistuin oikein kivasti. Tuotteesta ei ehkä tullut täysin sama, mutta vähintään yhtä herkullisen makuinen!
Laitetaan vähän silmänruokaa ennen ohjetta...
Herkun kruunasi rouheasti paloitellut pähkinät ja vaahterasiirappi |
Ensimmäiset "letitetyt" viinerit |
Pekaanipähkinä viinerit (16kpl)
Lehtitaikinaa (16 levyä = 2pkt )
Täyte;
1,5prk kondensoitua maitoa (itse ostin valmiiksi keitettyä)
1,5pss pähkinärouhetta
1pss mantelijauhoa
Munaa voiteluun
Vaahterasiirappia ja pekaanipähkinöitä viimeistelyyn
Ohje;
1. Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön, levitä levyt erikseen. Aseta uuni lämpeämään 225 asteeseen.
2. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kattilassa ja keitä massa hieman jämäkämmäksi, jottei se valu uunissa.
2. Leikkaa taikinasta haluamasi mallisia viinereitä, itse tein ensimmäistä kertaa lettivienereitä, kömpelö kaava lopussa...
3. Voitele munalla ja paista uunissa n. 12-16 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Valuta päälle reilusti vaahterasiirappia ja rouheaksi pilkottuja pähkinöitä.
4. Nauti!
![]() |
Kaava "Lettiviineriin" |
Viinerin älyttömän helppo letitys;
Aseta ylin sakara vastakkaisella puolella olevan alapuolelle. Tee sama vastakkaisella puolella olevalle. Toista niin sama kaikkien sakaroiden kanssa.
Thadaa, letti on valmis!
Steinerillä oli näitä!! Nää oli kyllä hyviä.
VastaaPoistaSielläpä juuri! :)
PoistaNäyttää ihanalta :) kiitos ohjeesta! Vääntäisitkö vielä rautalangasta nuo määrät? Minkä kokoisia purkkeja ja pusseja? Onko täytteessä oleva pähkinä myös pekaania?
VastaaPoistaÖh mitä nuo mitat tarkoittavat? Esimerkiksi mantelijauho minulla on tälläkin hetkellä kaapissa kahta erikokoista pussia
VastaaPoista