Asiaan vaikuttaa niin moni seikka. Taikinan koostumus, jauhojen karkeus (kun pitäisi olla sileää kuin tomu) ilmankosteus ja tietenki uunin tasainen lämpeneminen ja täsmälleen oikea lämpötila. Niin monta mahdollisuutta koheltaa ja sohlata, tästä syystä minä ja macaronsit emme juuri tule toimeen. Sitkeästi aion kuitenkin yrittää, kunnes yhteiselo alkaa sujumaan!
Ohjeet bongasin kanssablogaajan sivuilta, blogista nimeltä Painted by cakes .
Ainoa mihin tein pienen muutoksen, oli limetäyte, johon lisäsin hieman tuorejuustoa, pehmentämään limen tajunnanräjäyttävää makua.
Pieni varoituksen sana on sanottava, kyseiselle sivulle unohtuu todella helposti selailemaan ihania reseptejä ja aina niin viimosenpäälle hienoja ja hyvin aseteltuja kuvia kastelemaan! Suosittelen lämpimästi!
Seuraavaksi jälleen silmänruokaa ja lopuksi ohjeet! Ja eikun kokeilemaan!
Kaksin aina kaunihimpi, kirpsakkaa ja suklaista! |
Tuplasuklaa |
Lime-tuorejuusto |
Macaron kuoret (Perus ohje)
(n. 20 kpl)
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g erikoishienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista
(elintarvikeväriä, tässä tapauksessa vihreää. Ja aina pasta-tai tomuväriä)
Laita kahdelle uunipellille leivinpaperi. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos kulhoon ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois. Erottele valkuaiset 2-3 huoneenlämpöisestä kananmunasta. Vaahdota 70 g valkuaista sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää halutessasi tässä vaiheessa myös elintarvikeväri. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää noin 1/3 osa manteliseoksesta vaahtoon varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja marengin alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä ja leikkaamista, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuoliasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.
Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota pellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva. Kuumenna uuni 140 asteeseen.
Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronit ovat parhaimmillaan muutama tunti kuorien täyttämisen jälkeen.
Limetäyte
1 limen kuori raastettuna (1 tl)
1 limen mehu (1/2 dl)
1/4 dl vettä
1 rkl maissijauhoa
1 keltuainen
1 rkl sokeria
Muutama rkl tuorejuustoa
Sekoita kaikki täytteen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Kaada täyte kulhoon jäähtymään ja siirrä sitten jääkaappiin. Sekoita valmiin tahnan sekaan tuorejuusto jakaavi täyte pursoituspussiin.
Täytä macaronit pursottamalla täytettä macaron kuorelle ja paina toinen kuori päälle.
Suklaa macaron-kuoret
n. 20 kpl
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta
20 g hienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista
Laita kahdelle uunipellille leivinpaperi. Sekoita mantelijauhetta, tomusokeria ja kaakaojauhetta monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos kulhoon ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois. Erottele valkuaiset 2-3 huoneenlämpöisestä kananmunasta. Vaahdota 70 g valkuaista sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää noin 1/3 osa manteliseoksesta vaahtoon varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja marengin alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä ja leikkaamista, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuoliasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.
Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota pellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva. Kuumenna uuni 140 asteeseen.
Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronit ovat parhaimmillaan muutama tunti kuorien täyttämisen jälkeen.
Suklaa ganache- täyte
100 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se paloitellun suklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Peitä kulho kelmulla ja anna täytteen jäähtyä. Voit varovasti jäähdyttää täytettä myös jääkaapissa, mutta varo, että se ei pääse jähmettymään. Pursota tai lusikoi täyte macaronien toiselle puolikkaalle ja paina toinen puolikas päälle.
Uusi yleiskonekin tuli polkaistua käyttöön ensimmäisen kerran ja härregyyd, mitenkä tehokas vehje se on! Aloitin valkuaisvaahdon vatkaamisella ja hyvä kun pyrstöni ehdein kääntää, ennen kun vaahto jo oli valmis!
Esivalmistelu onkin kaiken a ja o tästälähin, muuten menee melkoiseksi sähläämiseksi! :D
Sanottakoon vielä lopuksi se, että tällä ohjeella onnistuin ensimmäistä kertaa aivan täydellisten kuorien tekemisessä! On hyvin kirjoitettu, helppo ja yksinkertainen seurata ja tehdä tämän mukana!
Mahtavan makea suoritus! Selkeä, hyvä postaus !
VastaaPoista