Siskoni
ystävä meni kesällä naimisiin ja hän halusi minun tekevän heidän hääkakkunsa. Apuva.
Noh, onneksi
sain hiukan aikaa suunnitella kakkua ja niin se aika vaan meni ja hujahti, ja hääpäivän aattona
kaunokainen haettiinkin sitten pois..
Morsiammen
toiveita oli ainoastaan yksinkertainen, pelkistetty kakku ja väreiksi valkoista
ja violettia. Sekä ruusuja.
Täytteeksi
päätimme yhdessä laittaa mansikkaa ja sekaan sipauksen limeä raikastamaan
makeaa tuorejuustotäytettä.
Sitten tuli vielä yksi pikku koukku; Morsiusparin
kakun pitäisi olla munaton. Noh, mikäpä siinä. Löysin netistä hyvän ohjeen ja
pohja onnistui tosi kivasti, eikä ollut koostumukseltaankaan hassumpi - ei
ollut yhtään sellanen raskas ja tiivis niinkun noi munattomat joskus
tuppaa olemaan.. Ylin kerroksista on siis morsiusparin, munattomalla pohjalla.
Jospa laitetaan tähän väliin vähän kuvaa ja loppuun laitan sitten sen munattoman kakkupohjan ohjeen!
Nimikirjaimien fontti mukaili kutsujen "Gothic" fonttia |
Mahtava munaton kakkupohja: (Vuoan vetoisuus n. 1,8l)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g juoksevaa margariinia
1dl hedelmäsosetta, omepa päärynä, lasten piltit yms juuri hyviä
2dl vichyä, siideriä jne kuplivaa
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen, esivalmistele vuoka (voitele&korputa)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi varovasti sekaan muut aineet, lisäten vichyn vasta aivan viimeisenä, juuri ennen vuokaan kaatoa ja uuniin laittoa.
Paista n.40 minuuttia. Kokeile puutikulla keskeltä kypsyys, jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä.
Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.
Omien kokemuksien mukaan sanoisin, että munattoman kakun kanssa saa olla tosi tarkka, että se on ihan oikeasti paistunut kypsäksi saakkan. Vähänkin raa'aksi jäänyt kakkupohja on tiivis, raskas ja suutuntuma on sitkeä ja epämiellyttävä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti