Kakku meni siis entisen koulukaverini siskon esikoispojan ristiäisiin (olikohan nyt tarpeettoman vaikeasti selitetty?) ja makutoiveet tuoreella äidillä olivat selvät; Vanilja sekä joku raikas ja mansikkainen kaverina. Noh, kakun sisään pääsi lopulta vanilja-kakkupohja, sekä mansikka-lime täyte.
Converse All Star. Kakkua koristaneet tennarit! |
Kakku vaihtoi omistajaa sellaisella vauhdilla, että en siinä hötäkässä muistanut ottaa kuvia! Onneksi kakkua koristaneista ihanista tennareista ehdein ottaa kuvat ja tuore äiti lupasi toimittaa minulle kuvat, Päivittelen siis myöhemmin kuvan koko komeudesta. Ihastelkaamme nyt koristekuvaa ja ohjeetkin laitan jo tähän päivitykseen!
Vaniljainen kakkupohja (perusohje n. 20cm vuoka, tulee paksu!)
400g pehmennyttä voita
400g sokeria
400g jauhoja
8 munaa (eli n. 400g)
2rkl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
0,5prk vaniljarahkaa
Vaahdota voi, sokerit sekä vaniljatangon siemenet.
Lisää munat yksitellen siten, että jokainen muna sekoittuu kunnolla taikinaan, ennen seuraavan lisäämistä. Näin vältät taikinan leikkaamisen (=juoksettumisen).
Lisättyäsi munat sekoita joukkoon jauhot ja lopuksi rahka.
Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista n. 175 asteessa 20-30 minuuttia.
Mansikka-lime täyte
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1,5 prk kermaa
1pss (n.450g) pakastemansikoita
1prk sitrusrahkaa
4 limen kuori + n. 3rkl mehua
6kpl liivatetta
Tomusokeria maun mukaan (itse laitoin n. 1,5dl)
Tai mansikkahilloa makeutta antamaan ja mansikan makua korostamaan.
Sulata mansikat (mielellään nostat jo muutamaa tuntia aiemmin jääkaappiin sulamaan, mikrosulatus tekee yleensä mansikoista ihan muhjua) ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, raasta limen kuori ja purista tarvittava määrä mehua.
Sekoita tuorejuusto, mansikat, rahka sekä limen kuori hyvin sekaisin ja makeuta oman maun mukaan tomusokerilla tai/ja mansikkahillolla.
Purista liivatteista liika vesi ja laita takaisin astiaan, lisäten liivatteiden joukkoon limemehu. Aseta astia mikroon n. puoleksi minuutiksi. Sekoita kunnolla sekoita ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita vielä hetki kaiken liivatteen kaatamisen jälkeen. Sekoita joukkoon kerma varovaisin ottein, mutta kuitenkin niin huolellisesti, että liivatetta varmasti on joka paikassa.
Laita jääkaappiin hetkeksi hyytymään jonka jälkeen voit aloittaa kakun täytön!
Vinkki! (hyydytettävien täytteiden käyttöön!)
Itse olen oppinut käyttämään kakkuohjelmista bongaamaani kikkaa, jossa jokaisen kerroksen pohjan reunalle tehdään sokerikreemistä rinkula. Se auttaa kahdessakin asiassa.
A) täyte ei pääse valumaan pois ja kakun voi varoen koota kokonaan, ilman vuokaa, eikä tarvitse odotella edellisen kerroksen hyytymistä. Kreemi kannattelee reuraavaa kerrosta (älä kuitenkaan painele liikaa)
B) Kakkua kreemillä kuorruttaessa täyte ei lähde liikuskelemaan kreemin mukana, vaan kakun saa kuorrutettua vaivatta.
Itse kun aluksi tein kakut aina vuokiin, tuli täytettä aina tietysti ihan kakun reunoille saakka ja huomasin pehmeän moussen lähtevän paikaltaan, kun koitin sivellä kreemiä päälle. Nyt kun olen käyttänyt edellä mainittua kikkaa, on kreemillä kuorruttaminen ollut todella vaivatonta!
Kreemillä kuorruttamista suosittelen kaikille sokerimassalla kakkuja päälystäville, koska sen ansiosta saa kaikki pienet kuhmut ja kuopat tasoitettua ja näin pinnasta tulee huolitellun näköinen.
Toivottavasti nämä ilmat saavat jatkua, ihana kesä!
Ihanat! Aivan suloiset ja ihanat pikkuconssit :)
VastaaPoista