Viime kesänä ja syksynä saatiin pakkanen täyteen mustikkaa ja tänä kesänäkin jo melkein 10l saatu! Nyt oli pakko alkaa leipomaan, kun rasiat loppuivat kesken!
Uuteen kokeiluun pääsikin hieman erilainen mustikkapiirakka. Yleensä tapaan tehdä mustikka-rahkapiirakkaa, mutta koska halusin nimenomaan sellaista jonka voi uittaa ihanassa vaniljakastikkeessa, päädyin tähän ohjeeseen.
Mustikkapiirakan kanssa maisteltiin vaniljakastiketta! |
Mustikkapiirakka; (ohje löytyi iltasanomien sivuilta)
Koko; Pellillinen
- 3 dl sokeria
- 8tl vaniljasokeria
- 4dl piimää
- 6dl vehnäjauhoja
- 3tl leivinjauhetta
- 2dl sulatettua rasvaa
- 2 kananmuna
- 6-10 dl mustikoita
Sekoita kuivat aineet, eli sokerit ja jauhot keskenään kulhossa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Lisää
kulhoon muna keltuaisineen, piimä sekä sulatettu rasva. Sekoita
ainekset kevyesti esim. puisella lastalla - koneellinen sekoitus ei ole
tarpeen.
Voitele
piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Lisää mustikat tasaisesti
ripotellen. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ja anna vetäytyä
hetki. Tarjoile kylmän maidon ja esim. vaniljakastikkeen kanssa!
Oi, naminami! Mustikkapiirakka&vaniljakastike on niin herkullinen yhdistelmä:) Kiva blogi sulla, tervetuloa myös minun blogiini http://antaapaivanpaistaa.blogspot.fi/ :)
VastaaPoista