Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Jerryn Spiderman kakku

Ystäväni poika täyttää tänään 4 vuotta ja minä sain jälleen kunnian tehdä Jertsy-poitsulle kakkusen. Viime viikolla kahviteltiin ja kysyinkin pojalta, millaisen kakun hän haluaisi. Eipä pojan tarvinnut juurikaan miettiä, kun vastaukseni sain.

Isä löysi internetin ihmeellisestä maailmasta kivan kakun malliksi ja sitäpä eilen lähdin sitten toteuttamaan!

Sisäänsä kakku kätki red velvet pohjan (yllätys!) ja tummasuklaa-kreemin, jotta kakku olisi sisältäkin samaa värimaailmaa kun päältä.

Jerry 4v
Päälle pursottelin pikeerillä seitin ja tein mustasta sokerimassasta hämiksen päälle. Kuorrute on tällä kertaa punaisen marsipaanin ja sokerimassan seosta, koska en ehtinyt käymään sinooperissa (josta normaalisti hankin ainekseni! ) ja kaupassa ei punaista sokerimassaa ollut. Päälle sitten suihkein kynäruiskulla punaista helmiäisväriä.

Yleisön pyynnöstä laitetaan tähän näitä ohjeitakin loppuun.

Red Velvet Cake: (20cm vuoka)

 120 g voita huoneenlämpöisenä
300 g (3,5 dl) sokeria
2 kananmuna
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
2 plo  punaista väriä (nestemäistä)
1tl vanilja-aromia
2,4 dl piimää
300 g (4,6 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa


Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen niin, että ensimmäinen muna on sekoittunut kunnolla joukkoon ennenkuin lisäät seuraavan. Näin ehkäiset ettei voi-sokerivaahto leikkaa. 

Sekoita toisessa kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi tahnaksi. Lisää seos voi-sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää hitaasti puolet piimästä, lisää sitten toinen puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää loput piimä ja jauhot ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Lopuksi lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia.


Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista n.40 min vuoan koosta riippuen. Kypsyyden voit tarkastaa ikivanhalla kikalla, painaen puisen tikun kakkusen keskeltä pohjaan. Jos tikku on pois ottaessa puhdas ja taikinaton, on kakku sisältä kypsä.

Muistathan että taikina on aina vähän vaaleampi mitä sitten kypsä kakku on :)


Tummasuklaa-kreemi:

250g pehmeää voita tai margariinia
500g tomusokeria
2rkl vettä
250g tummaa suklaata
300g philadelphia (tai jotain muuta) tuorejuustoa


Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri massaksi, lisää vesi. Sulata suklaa  ja lisää se massaan. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja avot, kreemi on valmis.


Pikeeri (jämäkkä)

2 pienen munan valkuainen
450g tomusokeria (tässä ohjeessa käytin kaakao-tomusokeria) 
4 tippaa sitruunamehua tai viinietikkaa

Vatkaa tomusokeri pienissä erin valkuaisen joukkoon. Vatkaa muutam minuutti, lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista vielä pieni hetki.

Pikeerin koostumusta on helppo säädellä tomusokerin määrää muuttamalla. Valmista pikeeriä pystyy myös hieman löystyttämään muutamalla tipalla sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti