Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

maanantai 2. joulukuuta 2013

Bayleyskakku suklaisella pohjalla

Tässä nyt on yhden jos toisenkin kuullut kehuvan bayleyskakkua joten halusin minäkin tehdä siitä oman versioni. Kun makustelin asiaa, halusin kuitenkin tehdä siihen ohjeesta poiketen suklaakakkupohjan, eikä aina sitä iänikuista "keksimuru&voi"-pohjaa.

Löysin ohjeet netistä ja koska kokeilen jatkuvasti uusia reseptejä, niin otinpa käyttöön uuden suklaakakku-ohjeenkin. Mielestäni pohja olisi kuitenkin saanut olla mehevämpi, tuolla ohjella tuli hyvä suklaakakkupohja vaikka täytekakkua varten.

Muuten kakku oli kyllä menestys. Kutsuin ystäviä kahvittelemaan ja maistelemaan kakkua ja se saikin kaikilta ylistystä ja kehuja! Ensikerralla sitten viilailen vähän ohjetta ja ehkä se sitten on enemmän sellainen, mitä olin ajatellut.

Laitetaanpa tähän väliin vähän kuvaa ja loppuun sitten taas ohjeet.

Koristeeksi "höyläsin"  tummaa suklaata

Suklaakakkupohja: (tähän kakkuun käytin vaan puolikkaan valmiista kakusta!)

200 g    talousuklaata
200 g    margariinia
4          munaa
2 dl      sokeria
4 rkl     kaakaojauhetta
1.5 dl   vehnäjauhoja
1 tl       leivinjauhetta

Esivalmistele 24cm irtopohjavuoka (Voidellaan ja korppujauhotetaan), laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sulata Suklaa ja margariini  ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi suklaan jäähtyessä. Lisätään jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Jauhot lisätään kevyesti nostellen taikinan sekaan.

Kaada taikina vuokaan ja annetaan paistua uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä hyvin ennenkuin laitat täytteen!Kostuta pohjaa halutessasi esimerkiksi kaakaolla.


Bayleys juustokakkutäyte:

5 kpl    liivatelehtiä
3 dl      kuohukermaa   
200 g   tuorejuustoa   
1 ½ dl  tomusokeria      
1 dl      baileys likööriä   
n. 1 rkl  vettä (liivatteiden liuottamiseen)   

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

Vaahdota kerma, hieman löysäksi. Sekoita eri astiassa tuorejuustoon tomusokeri.

Lisää Baileys ohuena nauhana joukkoon nopeasti sekoittaen.  Lisää kermavaahto ja sekoita.

Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kunnes liuenneet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita neste ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä


Omat pohdinnat:

Leikkasin pohjan kahtia, koska en halunnut siitä ihan niin korkeaa kun ohjeella tulee. Mutta jos olisin tehnyt vain puolikkaalla ohjeella (= pohja olisi  ollut matalampi) olisi siitä voinut tulla kuiva.

Ensi kerralla teen enemmän "mutakakku" tyyppisen pohjan, tai sitten tätä pohjaa olisi pitänyt kostuttaa reilummin. Kostutukseen itse käytin kaakaota.

Tähän voisi sopia pohjaksi esimerkiksi aiemmin julkaisemani Chili-suklaakakun pohja, ilman chiliä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti