Löysin ohjeet netistä ja koska kokeilen jatkuvasti uusia reseptejä, niin otinpa käyttöön uuden suklaakakku-ohjeenkin. Mielestäni pohja olisi kuitenkin saanut olla mehevämpi, tuolla ohjella tuli hyvä suklaakakkupohja vaikka täytekakkua varten.
Muuten kakku oli kyllä menestys. Kutsuin ystäviä kahvittelemaan ja maistelemaan kakkua ja se saikin kaikilta ylistystä ja kehuja! Ensikerralla sitten viilailen vähän ohjetta ja ehkä se sitten on enemmän sellainen, mitä olin ajatellut.
Laitetaanpa tähän väliin vähän kuvaa ja loppuun sitten taas ohjeet.
Koristeeksi "höyläsin" tummaa suklaata |
Suklaakakkupohja: (tähän kakkuun käytin vaan puolikkaan valmiista kakusta!)
200 g talousuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Esivalmistele 24cm irtopohjavuoka (Voidellaan ja korppujauhotetaan), laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata Suklaa ja margariini ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi suklaan jäähtyessä. Lisätään jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Jauhot lisätään kevyesti nostellen taikinan sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja annetaan paistua uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ennenkuin laitat täytteen!Kostuta pohjaa halutessasi esimerkiksi kaakaolla.
Bayleys juustokakkutäyte:
5 kpl liivatelehtiä
3 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
1 dl baileys likööriä
n. 1 rkl vettä (liivatteiden liuottamiseen)
Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
Vaahdota kerma, hieman löysäksi. Sekoita eri astiassa tuorejuustoon tomusokeri.
Lisää Baileys ohuena nauhana joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita.
Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kunnes liuenneet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita neste ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä
Omat pohdinnat:
Leikkasin pohjan kahtia, koska en halunnut siitä ihan niin korkeaa kun ohjeella tulee. Mutta jos olisin tehnyt vain puolikkaalla ohjeella (= pohja olisi ollut matalampi) olisi siitä voinut tulla kuiva.
Ensi kerralla teen enemmän "mutakakku" tyyppisen pohjan, tai sitten tätä pohjaa olisi pitänyt kostuttaa reilummin. Kostutukseen itse käytin kaakaota.
Tähän voisi sopia pohjaksi esimerkiksi aiemmin julkaisemani Chili-suklaakakun pohja, ilman chiliä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti